La prima vedere, aceste nuci poate mai puțin cunoscute te cuceresc imediat cu gustul lor delicios de unt. Ce sunt și unde sunt cultivate?
Delicatesă regală
Nucile de Macadamia pot fi descrise ca fiind regii regatului nucilor. Sunt cele mai grase și cele mai scumpe nuci cu cea mai tare coajă. S-ar putea să vă gândiți că nucile de macadamia nu sunt chiar atât de sănătoase, când aflați că sunt pe primul loc în topul nucilor cu cele mai multe grăsimi. Vorbim despre grăsimi mononesaturate care reduc riscul de boli cardiovasculare. În același timp, aceste grăsimi sănătoase ajută la scăderea colesterolului „rău” LDL și, în schimb, cresc colesterolul „bun” HDL.
Nucile de macadamia și sănătatea noastră
Întrebarea este, ce beneficii pentru sănătate conțin de fapt nucile de macadamia? Sunt multe. Dacă le includeți în dieta dumneavoastră, vă veți asigura că organismul dumneavoastră primește un aport regulat de vitamina A, vitaminele B și vitamina E, considerat un antioxidant puternic. În cooperare cu acizii grași, contribuie la hidratarea pielii, de exemplu. Consumând macadamii, îți refaci atât necesarul de fier, calciu, zinc, magneziu, dar și cupru, fosfor sau potasiu.
Nucile de macadamia sunt foarte gustoase, au un gust dulce, de cremă de unt și o crocanță plăcută. Le puteți adăuga la terciul de cereale de la micul dejun sau în bolul de gustări cu fructe. În plus, nucile macadamia pot fi și prăjite, sau puteți opta pentru varianta prăjită sărată. Cei care caută o alternativă la laptele convențional vor fi interesați să afle că din nucile de macadamia se poate obține lapte de casă fără gluten și fără lactoză.
Cu toate acestea, nucile de macadamia nu sunt doar de mâncare, ci sunt folosite și pentru a produce ulei de macadamia, care are efecte benefice asupra pielii noastre.
Unde se cultivă nucile de macadamia?
Cultivarea unui astfel de macadam gustos este o adevărată știință. Dominik, fondatorul GRIZLY, știe totul despre asta, deoarece a făcut o călătorie lungă la furnizorii noștri africani din Taita Hills, în Kenya. Aici, destul de sus în munți, se află ferma de macadam de unde aducem nucile de macadamia GRIZLY. Peste 200 de copaci cresc în această fermă, fiecare dintre ei producând aproximativ 100 kg de nuci.
Răsadurile de arbori ajung la fermierii locali prin intermediul unei companii slovace-chineze, în timp ce cultivarea propriu-zisă este realizată de către fermieri și mâinile lor pricepute. Deoarece ne cunoaștem bine furnizorii, garantăm calitatea nucilor de macadamia importate.
Cum decurge recolta?
Nucile de macadamia au nevoie de ceva timp pentru a se coace, aproximativ între 5 și 7 luni. O nucă de macadamia coaptă poate fi recunoscută prin simpla cădere a acesteia din copac pe pământ, unde este apoi recoltată de către fermieri. Am menționat în introducere că învelișul nucii de macadamia este foarte tare și nu este atât de ușor de spart. De exemplu, fermierii noștri folosesc un fierăstrău special pentru a le sparge. Sunt niște tipi duri! Atât fermierii, cât și nucile de macadamia
Deci acum știți de unde provin nucile de macadamia de la GRIZLY. Când ajung la dumneavoastră acasă, vă recomandăm să le puneți într-un recipient etanș - se vor păstra la temperatura camerei între 1 și 5 luni. Așadar, bucurați-vă!
Știați că...
...îndepărtarea cojii nucilor de macadamia trebuie să se facă în termen de 24 de ore de la recoltare pentru a evita deteriorarea calității miezului? Coaja conține destul de mult zahăr, ceea ce ar putea provoca apariția mucegaiului pe nucă. Acesta este și motivul pentru care decojirea nucilor de macadamia are loc la fermă, unde acestea sunt apoi trimise la uscare.