GRIZLY Stafide uscate BIO 500 g
Stafidele sau coarnele sunt fructe uscate de viță de vie. Sunt bogate în carbohidrați (în special fructoză și glucoză), furnizând energie rapidă atât de necesară.
Fan courier | 18 Lei |
---|---|
GLS | 21 Lei |
Cargus | 16 Lei |
Sameday | 16 Lei |
Ramburs | 6 Lei |
pentru clienții fideli
GRIZLY Stafide BIO uscate 1000 g
-
Categorie administrativă: Fructe uscate de un singur soi
-
Ingrediente: Stafide uscate BIO*, ulei BIO de floarea-soarelui
-
Produsul poate conține urme de alune BIO, nuci BIO și alte fructe cu coajă BIO
-
*CZ-BIO-003 | Producție agricolă non-UE
-
Țara de origine: Uzbekistan
-
Ambalaj: Înfoliat într-un ambalaj de PP (produsul poate fi dezamblat pe timpul transportului, fapt ce nu afectează calitatea)
100 g de stafide conțin aproximativ 70 g de carbohidrați. Zaharurile sunt date în mare parte de fructoză și glucoză. Strugurii, respectiv stafidele, conțin un procent mai mare de glucoză comparativ cu alte fructe, de aceea indicele glicemic al stafidelor este mai mare, atingând o valoare medie GI de 65. Acesta implică faptul că nivelul de zahăr din sânge crește destul de repede după consumul lor. Stafidele conțin fibre solubile și insolubile, benefice pentru sistemul digestiv și pentru prevenirea bolilor cronice frecvente.
Stafidele sunt cel mai adesea folosite ca aditiv pentru dulciuri (terci, fulgi, sufleuri), în copturi (prăjituri, cozonaci). Le regăsim în granola, amestecuri panglică, batoane de granola. Gustul lor plăcut este utilizat și la prepararea sosurilor, chiar și pentru gătirea peștelui și a cărnii. Stafidele sunt excelente în băuturi dulci și lichioruri alcoolice. Se recomandă ca stafidele să fie înmuiate în apă 1-2 ore înainte de utilizare. În acest fel, conținutul de zahăr și nivelul general de energie se diluează. Stafidele sunt o alternativă naturală minunată la îndulcitori.
Pentru a preveni uscarea excesivă a stafidelor, este recomandat să le păstrați în recipiente ermetice și să le depozitați la temperaturi mai scăzute. Dacă stafidele sunt vechi, zaharurile conținute pot cristaliza. Cristalizarea nu îi schimbă însă valoarea nutritivă. Cristalele pot fi dizolvate scufundând stafidele în orice lichid (apă fierbinte, lapte, alcool, suc de fructe).
Valori nutriționale / 100 g | |
---|---|
Valoare energetică: | 1526 kJ / 300 kcal |
Grăsimi: | 1,5 g |
din care grăsimi saturate: | 0 g |
Carbohidrați: | 78 g |
din care zaharuri: | 59 g |
Fibre: | 6,8 g |
Proteine: | 3 g |
Sare: | 0,025 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Acordăm o mare atenție pentru a ne asigura că informațiile despre produse sunt corecte și actualizate. Însă, normele și reglementările privind producția de alimente sunt actualizate în mod constant și pot apărea modificări în ceea ce privește compoziția, conținutul de nutrienți, conținutul de alergeni sau informațiile dietetice furnizate. Vă recomandăm să citiți eticheta înainte de a utiliza produsul.