GRIZLY Stafide uscate BIO 1000 g
Stafidele sau coarnele sunt fructe uscate de viță de vie. Sunt bogate în carbohidrați (în special fructoză și glucoză), furnizând energie rapidă atât de necesară.
Fan courier | 18 Lei |
---|---|
GLS | 21 Lei |
Cargus | 16 Lei |
Sameday | 16 Lei |
Ramburs | 6 Lei |
pentru clienții fideli
GRIZLY Stafide uscate BIO 1000 g
- Clasificare administrativă: Fructe uscate monovarietale
- Ingrediente: Stafide*, ulei de floarea soarelui*
- *RO-ECO-003 produs din agricultură ecologică
- Țara de origine: Uzbekistan
- Păstrare: Păstrați într-un loc întunecat, răcoros și uscat.
- Ambalaj: Pachet reînchidibil din PP sau vidat într-un ambalaj PP (în timpul transportului poate avea loc devidare, care nu influențează calitatea)
În 100 g de stafide se găsesc aproximativ 70 g carbohidrați. Zaharurile sunt alcătuite în special din fructoză și glucoză. Strugurii sau stafidele au o reprezentare mai mare a glucozei comparativ cu alte tipuri de fructe, astfel încât indicele glicemic al stafidelor este mai mare - atingând o valoare medie GI de 65. Acest lucru înseamnă că nivelul zahărului din sânge crește destul de rapid după consumul lor. Stafidele conțin fibre solubile și insolubile, care sunt benefice pentru sistemul digestiv și prevenirea bolilor cronice comune.
Stafidele sunt cel mai frecvent folosite ca adaos la felurile de mâncare dulci (terci, fulgi, umflături), în patiserie (checuri, plăcinte). Le găsim în cereale, mixuri de cereale, batoane de cereale. Gustul lor plăcut este beneficiat în pregătirea sosurilor, și uneori în prepararea peștelui și a cărnii. Stafidele sunt excelente în băuturile dulci și lichiorurile alcoolice. Este benefic să înmoaie stafidele în apă timp de 1-2 ore înainte de utilizare. Prin umezire, se diluează conținutul de zahăr și energia totală. Stafidele sunt o alternativă grozavă ca îndulcitor natural.
Pentru a preveni deshidratarea excesivă a stafidelor, este recomandat să le depozitați în ambalaje ermetice și să le păstrați la temperaturi mai scăzute. Dacă stafidele sunt mai vechi, zaharurile din ele pot să cirstalizeze. Însă, cristalizarea nu afectează valoarea lor nutrițională. Cristalele pot fi dizolvate prin înmuierea stafidelor în orice lichid (apă caldă, lapte, alcool, suc de fructe).
Valori nutriționale / 100 g | |
---|---|
Valoare energetică: | 1526 kJ / 300 kcal |
Grăsimi: | 1,5 g |
din care saturate: | 0 g |
Carbohidrați: | 78 g |
din care zaharuri: | 59 g |
Fibre: | 6,8 g |
Proteine: | 3 g |
Sare: | 0,025 g |
- CALBUCO, s.r.o. Varšavská 715/36, Praha,
- IČO: 04084357
- DIČ: CZ04084357
Acordăm o mare atenție pentru a ne asigura că informațiile despre produse sunt corecte și actualizate. Însă, normele și reglementările privind producția de alimente sunt actualizate în mod constant și pot apărea modificări în ceea ce privește compoziția, conținutul de nutrienți, conținutul de alergeni sau informațiile dietetice furnizate. Vă recomandăm să citiți eticheta înainte de a utiliza produsul.