Ambalaj
În stoc
Livrăm 6. 1.
Temporar indisponibil
Livrare de la 16,99 lei
Sarea himalayană este baza unei alimentații sănătoase, o puteți folosi pentru a condimenta orice mâncare. Cu toate acestea, nu recomandăm consumul a mai mult de 5g de sare pe zi.
Popis
Sare fina de Himalaya GRIZLY, roză 500g
Sarea de Himalaya, cunoscută în locul de origine ca aurul alb, conține 84 de componente naturale și minerale, esențiale pentru sănătate, incluzând magneziu, potasiu, calciu, sodiu, fosfor și fier. Culoarea roz caracteristică este rezultatul unei cantități mici de oxid de fier (rugină). Zincul, seleniul, iodul și cuprul se află în sare în cantități urme. În general, sarea de Himalaya este considerată a fi sănătoasă, deoarece nu conține chimicale sau aditivi și, deoarece este o substanță care apare în mod natural. De obicei, această sare este vândută sub formă granulată, însă o puteți găsi și sub formă măcinată fin sau în blocuri mari, care pot fi folosite pentru servirea într-un mod unic a specialităților culinare. Indiferent de forma sa, beneficiile valoroase ale mineralelor sunt întotdeauna disponibile.
Situația consumului de sare în Republica Cehă: Consumul mediu zilnic este de 12 g. În produsele alimentare prelucrate există o cantitate mare de sare, pe care majoritatea persoanelor nu o iau în considerare. Potrivit statisticilor, 80% din sarea consumată provine din aceste surse ascunse. Cele mai semnificative dintre acestea sunt brânzeturile (în special cele topite), produsele afumate, alimentele conservate, mâncarea instant, condimentele și unele ape minerale. De asemenea, doar 10% din sare este adăugată în timpul gătitului și a alimentelor, iar restul de 10% este prezent în mod natural în alimente.
Beneficiile sării de Himalaya:
- ajută la furnizarea de apă și minerale curate și esențiale pentru organism
- creează un mediu alcalin în organism
- menține echilibrul dintre mediul acid și alcalin din corp
- stimulează procesele metabolice
- menține proporția constantă a tuturor elementelor în corpul uman
- conține fier: important pentru formarea sângelui
- echilibru între sodiu și potasiu: esențial pentru funcționarea corectă a sistemului nervos (transmisia impulsurilor nervoase)
- Clasificare administrativă: Sare de Himalaya comestibilă și de stâncă
- Compoziție: Sare de Himalaya 100%
- Depozitare: la temperaturi între 20-45 °C și umiditatea aerului între 54-87 %.
- Țara de origine: Pakistan
- Ambalajul: vidat
Ingrediente
Informații nutriționale per 100 g: |
|
Valoare energetică: |
12 kJ/3 kcal |
Grăsimi: |
<0,4 g |
din care acizi grași saturați: |
0,3 g |
Carbohidrați: |
<0,1 g |
din care zaharuri: |
0,05 g |
Fibre: |
<0,5 g |
Proteine: |
0,94 g |
Sare**: |
94,1 g |
Calcium: |