- Categorie administrativă: Cereale și produse derivate
- Compoziție: Hrișcă decorticată 100%, culoarea boabelor poate varia în funcție de țara de origine
- Țara de origine: Cehia, Polonia, Rusia, Ucraina, China
- Depozitare: A se păstra într-un loc uscat și răcoros
- Ambalaj: Pungă PP cu închidere reutilizabilă sau ambalată sub vid în pungă PP (în timpul transportului poate avea loc dezambalarea, care nu afectează calitatea)
Caracteristici și beneficii: Hrișca își găsește originile în Himalaya. A ajuns la noi în secolul al XII-lea și și-a câștigat numele de la cuceritorii păgâni care au adus-o în Europa. Se numără printre alimentele natural fără gluten și ușor de digerat. Este o sursă bogată de carbohidrați complecși, dar și de fibre, care contribuie la digestie și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, conține vitamine prețioase, mai ales din grupa B și E, și minerale, cel mai semnificativ fiind rutinul.
Utilizare: Hrișca are un gust delicios, fie dulce, fie sărat. Poate fi amestecată cu fructe proaspete sau cu fructe uscate (prune, caise, merișoare) sau cu alune (migdale, caju, nuci pecan) și seminte (in, chia, floarea-soarelui). Posibilitățile sunt nenumărate. Poate fi, de asemenea, condimentată cu cacao, miere sau sirop. Astfel, puteți pregăti o gustare sau mic dejun delicios și nutritiv. Atunci când este condimentată, poate servi ca garnitură parfumată cu ierburi și usturoi sau roșii uscate. Poate fi, de asemenea, preparată ca fel principal, amestecată cu legume rumenite, ciuperci sau carne.
Mod de preparare: Clătiți hrișca și apoi fierbeți-o la fel ca orezul, timp de aproximativ 20 de minute, punând aproximativ două porții de apă la o porție de hrișcă. Pentru o preparare mai delicată, puteți fierbe hrișca timp de 10-15 minute și apoi lăsați-o să se infuze sub capac.
Alte rețete interesante și idei le găsiți și în revista noastră online.